Oom Ludo

E-book ISBN 9789491420023 – te koop via smashwords, kobo (en vanaf 1 augustus alle andere reguliere e-book kanalen)

Fysiek boek: ISBN 9789491420016 – online te koop via bol.com.

Oom Ludo geniet dagelijks van zijn uitzicht op een parkje totdat wordt aangekondigd dat er daar een flatgebouw zal verrijzen. Moet hij zich verzetten of leren omgaan met een veranderende wereld?

Op zijn queeste om een mogelijk noodlot af te wenden, ontmoet hij vrienden en vijanden. Maar wie is wie? Een de projectleider, een architect, een nachtelfje, een taxichaufeur, de eigenaar van een kiosk… het is een rariteitenkabinet van mensen met ieder hun eigen beweegredenen. En alle ontmoetingen brengen herinneringen boven aan zijn overleden moeder en zijn zeven zussen, met wie hij weinig contact heeft. Het is maar de vraag of het parkje gered kan worden, maar misschien moet Ludo in eerste plaats zichzelf leren redden.

Iedereen heeft wel een Oom Ludo in z’n leven. Soms is het echt een oom, maar even zo vaak een buurman, een neef, een collega of een vriend. Misschien ben je zelf wel een beetje een Oom Ludo. Zonderling. Eenling. Introvert. Intelligent. Met wat autistische trekjes. Iemand die altijd net iets anders tegen de wereld aankijkt dan anderen. Dat is soms hinderlijk, soms lachwekkend, soms verfrissend. Oom Ludo gedijt het beste als hij gewoon zijn eigen gang kan gaan. Maar wat gebeurt er als zijn wereld verstoord wordt?

Frank Norbert Rieter (1973) publiceerde de novelle ‘De dundenker’ en diverse korte verhalen en toneelstukken. Hij woont met zijn man in Nijmegen, waar hij actief is als theatermaker en organisator van literaire events.

De pers over De dundenker

‘Een actuele vertelling vol vrolijke chaos, maar met een scherp randje.’ Daniëlle Serdijn – NPO1

‘Kochiaans, waarbij het de vraag is of de hoofdpersoon ziczelf gek maakt of gek wordt gemaakt.’ Janneke Siebelink – hoofdredacteur boeken, bol.com

‘…een geslaagde moderne zedenschets van een politicus in verwarring’ Theo Jordaan – allesoverboekenenschrijvers.nl

‘Hilarisch en beklemmend’ Jan Maurits Schouten – Ugenda

http://www.franknorbertrieter.nl